tirsdag 1. mars 2011

Et lite pip fra en lenge fraværende blogger...

"Det finnes ingen skjørere ting å ta i hånden, eller farligere å utføre, eller mer tvilsom i sin suksess, enn å være en leder for innføring av endringer. For den som innoverer, får fiender hos alle de som trives innenfor eksisterende orden, og bare lunkne tilhengere i de som kanskje får det bedre innenfor det nye" (fra Nicolo Machiavellis bok "Prinsen", fra 1513).

Det ble stille på bloggen min så snart første eksamen var levert.. Det stod ikke på viljen, men TID derimot -!! Er godt i gang med 3. emne nå, og når det gjelder tid vil jeg komme med enda et sitat, denne gang fra boka "Positivt lederskap" av Jon-Arild Johannesen og Bjørn Olsen (s. 20):

"Selvorganisering er basert på selvledelse. Selvledelse (se Hock 2003:102) vil her si å lede seg selv, sine overordnede, kollegaer, konkurrenter, kunder og leverandører. Da er det svært lite tid igjen til å lede sine underordnede, nettopp fordi de skal lede seg selv gjennom grunnprinsippene i flokking".
- Flokking høres ut som et interessant fenomen!!

3 kommentarer:

  1. Hei, Sissel! Så kjekt at du blåser liv i bloggen din:-)
    Du introduserer et nytt begrep for meg her; flokking - den likte jeg!
    Så får vi bare håpe at flokkinga ikke medfører blikking!
    Blikking er enda et nytt begrep, som jeg kom over i media for noen dager siden - det er visstnok kjent i ungdomskulturen; der blikking betyr å sende noen stygge blikk - og så ender det med full konflikt, eller rettere sagt; ÅPEN KRIG!
    Stå på videre:-)

    SvarSlett
  2. Blikking er absolutt ikke å kimse av. Vi har en konflikt mellom noen elever nå, der en elev føler seg mobbet av en annen ved å få tilsendt stygge blikk... Kjempevanskelig å jobbe med, men vi har de i dialog og ting går bedre. Men sannelig er det slik at blikk faktisk KAN drepe...

    SvarSlett
  3. Kan konfliktløsningstrategier overfor voksne/ansatte overføres til elever? Hvor går grensen mellom konflikt og mobbing- er mobbing egentlig en form for konflikt??

    SvarSlett